יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
עוגת שוקולד מריר ללא סוכר ועם קמח כוסמין
ראשי » מתכונים לפורים » עוגת שוקולד מריר ללא סוכר ועם קמח כוסמין

עוגת שוקולד מריר ללא סוכר ועם קמח כוסמין

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 10 באוקטובר 2020 16 תגובות

עוגת שוקולד בלי סוכר?? עם קמח כוסמין? אני השתגעתי או התבלבלתי?? אז האמת היא שהתבלבלתי ושכחתי לשים סוכר בעוגה. מרוב שיצאה כל כך טעימה, בכלל לא שמתי לב שהיא בלי סוכר. רק אחרי כמה שעות נזכרתי וכל כך התלהבתי שיצאה מוצלחת שהחלטתי להעלות אותה לבלוג לטובת הנמנעים מסוכר

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
עוגת שוקולד מריר ללא סוכר ועם קמח כוסמין

אני ללא סוכר?? השתגעתי לגמרי? אני שיכולה לחיות לנצח רק על מתוקים?? תירגעוווו, זה קרה בטעות ויצא כל כך מוצלח שהייתי חייבת לכתוב מתכון. סך הכל התכוונתי להכין את אחת העוגות האהובות עליי בבלוג ובהיסח הדעת או יותר נכון חפירות קדחתניות של נוביק 🙂 שכחתי לשים סוכר בעוגה.

ומתי קלטתי את זה? הרבה זמן אחרי שטעמתי והתלהבתי שאיזה טעימה יצאה ורק יצאה טיפה יותר מרירה מהרגיל. אני אוהבת לגוון בעוגות ואת זו לא הכנתי מלא מלא זמן, כך שלא ממש זכרתי את הטעם שלה, אבל אני זוכרת במדוייק את המרקם הנימוח השוקולדי שלה. לא הייתה לי סיבה לחשוד ששכחתי לשים סוכר ובאמת לא שמתי לב עד ש……… אני מצלמת הכל בסרטוני וידאו לסטורי באינסטגרם. לא תמיד אני מספיקה להעלות באותו רגע ואת זו לא העליתי מייד כי הייתי עסוקה. אחרי כמה שעות הצצתי בסרטונים ואני מגלה ששכחתי את הסוכר 🙂

תבינו שאם היא פה, זה כי היא יצאה מושלמת!! למרות שהסוכר תורם המון למרקם הלח והפאדג'י של העוגה, עדיין יצאה מאוד טעימה ומוצלחת ויותר מזה, הכנתי אותה הפעם עם קמח כוסמין, כך שהיא גם יותר בריאה. אל דאגה, שוקולד מריר זה בריא מאוד. אז יצאה עוגה בריאה יותר, ללא סוכר ועם מרקם מושלם. היא מעט מרירה יותר מעוגה רגילה כי השוקולד מריר 60%. אפשר לשים שוקולד עם פחות אחוזי קקאו ואז היא תהיה פחות מרירה או פשוט להכין אותה בגרסה הרגילה עם 1/2 כוס סוכר.

מושלמת!

כל כך הרבה פעמים ביקשו ממני עוגה בלי סוכר ואף פעם לא חשבתי אפילו לנסות. אבל הנה, רצה הגורל וזה קרה בטעות וטעות כל כך מוצלחת שאתם הרווחתם מתכון שווה. לפחות את הציפוי הכנתי עם שוקולד חלב ומריר שאיזן את העוגה, כך שלא מורגש שהיא כמעט ללא סוכר.

עוגת שוקולד מריר ללא סוכר ועם קמח כוסמין

לפני שמתחילים

  • בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
  • ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
  • אני לא דיאטנית ואין לי שום אחריות שהעוגה מתאימה לסכרתיים או כל קבוצת חולים אחרת שאמורה להימנע מסוכר. לשיקולכם האישי בלבד האם היא מתאימה לכם.
  • כל הכמויות נמדדו בכוסות מדידה אוניברסליים ובמשקל.
  • את העוגה אפיתי בתבנית של נורדיק שחייב לשמן אותה טוב טוב עם מחית שמכינים מחמאה וקמח שאסביר בהמשך. אם אופים בתבנית רגילה, משמנים רגיל עם חמאה.
  • אם רוצים עוגה עם סוכר, מוסיפים 1/2 כוס סוכר חום בהיר לבלילה אחרי הוספת הביצים.
  • זהירות מאפיית יתר שתייבש את העוגה וזה נכון לגבי כל עוגת שוקולד.
  • העוגה נשמרת מחוץ למקרר 3-4 ימים.
  • העוגה די קטנה יחסית אבל שוקולדית מאוד כל שפרוסה קטנה מספיקה.

לתבנית בקוטר22-24 ס"מ

  • 200 גרם שוקולד מריר 56% מוצקי קקאו
  • 100 גרם חמאה (לפרווה שימו 100 גרם שמן קוקוס)
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה 38% (לפרווה שימו 250 מ"ל קרם קוקוס)
  • 3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
  • 2 שקיות סוכר וניל (לא חובה!)
  • 1 כוס קמח כוסמין לבן (140 גרם)
  • 1/2 שקית אבקת אפייה (5 גרם)
  • ¼ כוס קקאו איכותי (30 גרם)

לציפוי (ערבבתי שני סוגי שוקולד – חלב ומריר. אפשר לשים רק שקןלד חלב או רק מריר)

  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה (לפרווה שימו 120 מ"ל קרם קוקוס)
  • 1 כף סירופ תירס (לא חובה אבל שומר על הברק של השוקולד)

לשימון תבנית נורדיק (אם אופים בתבנית רגילה – משמנים רק בחמאה)

  • 30 גרם חמאה
  • 2 כפות קמח כוסמין (20 גרם)

אופן הכנה

מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

שמים בקערה שמתאימה למיקרוגל שוקולד וחמאה וממסים יחד. עושים את זה בפולסים של חצי דקה וערבוב בכל פעם. אצלי זה לקח דקה. מערבבים היטב עד לאחידות.

מוסיפים שמנת מתוקה/קרם קוקוס, ביצים וסוכר וניל ומערבבים היטב עם מטרפה ידנית.

מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה והקקאו וטורפים רק עד שהחומרים מתאחדים.

לשימון תבנית נורדיק: ממסים את החמאה ומערבבים עם הקמח למשחה חלקה. בעזרת מברשת משמנים טוב טוב את כל החריצים. לתבנית רגילה משמנים בחמאה בלבד.

מוזגים את הבלילה לתבנית ואופים 30-35 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם שנועצים במרכזה יוצא יבש אבל עם פירורים לחים עליו. צריך להיזהר שלא לאפות יתר על המידה על מנת שהעוגה לא תתייבש.

ציפוי: שמים בקערית שוקולד ושמנת מתוקה וממסים יחד במיקרוגל. מערבבים עד לקבלת גנאש חלק ומבריק. מוסיפים סירופ תירס ומערבבים.

מקררים היטב את העוגה לפני שמחלצים אותה מהתבנית. מניחים צלחת על התבנית והופכים עליה את העוגה.

מניחים את העוגה על רשת ומתחת לרשת מניחים כלי שיקלוט את עודפי השוקולד. מוזגים את השוקולד על העוגה. את שאריות השוקולד שנזלו לכלי, מחזירים לכלי המזיגה וממשיכים לצפות ככה עד שכל העוגה מצופה. בעוגה שאופים בתבנית רגילה בלי חריצים כמו זו של נורדיק הציפוי הרבה יותר קל – מוזגים למרכז העוגה שוקולד ומורחים עם מרית על כל העוגה.

העוגה נשמרת בכלי מחוץ למקרר 3-4 ימים.

הצעת הגשה: חימום של 20 שניות במיקרוגל וכדור גלידת וניל ליד.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוגת שוקולד בלי סוכר
    עוגת שוקולד מריר בציפוי גנאש שוקולד
  • סלט כרוב קריספי
    סלט כרוב קריספי כמו של מסעדת קיסו
  • לחם ללא לישה מקמח כוסמין מלא
    לחם ללא לישה מקמח כוסמין מלא
  • עוגת שמרים וקקאו
    עוגת שמרים במילוי קקאו מושלמת
עוגת שוקולד

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

16 תגובות

  1. אדל הגב 1 בפברואר 2023 בשעה 20:44

    היי יהודית,

    כל כך כיף שיש מתכונים של כוסמין…..

    רציתי לשאול אם ממש חשוב שהביצים יהיו בטמפרטורת החדר?

    אני לא כל כך מקפידה על זה, ומעניין לדעת על מה זה משפיע…
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 בפברואר 2023 בשעה 0:02

      מאוד חשוב. במיוחד כשמקציפים חלבונים כי אז ההקצפה שלהם טובה יותר וגם בערבוב החומרים ובאפייה התוצאה מוצלחת יותר. אז ממליצה להקפיד

  2. רחלי הגב 8 בפברואר 2022 בשעה 12:18

    שלום,
    העוגה נראית מדהימה- אולי אנסה פעם
    רק רציתי להעיר את תשומת ליבך
    שזה לא יכול להיחשב עוגה ללא סוכר
    בגלל שבשוקולד עצמו יש הרבה סוכר (תבדקי בטבלה מאחור וזה מזעזע כמה סוכר יש בקוביה אחת!)
    שוקולד מריר שהוא בריא זה שוקולד עם אחוזי קקאו גבוהים מאד 80% ומעלה – וגם שם יש עדיין הרבה סוכר
    מי שרוצה שוקולד בריא באמת צריך להכין בעצמו עם תחליף סוכר בריא. (די פשוט האמת רק צריך לקנות את המוצרים הנכונים)
    זו בהחלט עוגה מאוזנת יותר
    ואפשר לקרוא לה- עוגה מופחתת סוכר.
    ליד שחיתות הסוכר שקיימת בעוגות- זה מתכון מוצלח מאד!

    בהצלחה רבה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 בפברואר 2022 בשעה 20:02

      תודה רחלי,
      כתבתי בפירוש שאני לא דיאטנית וזו לא המלצה לסכרתיים או משהו כזה. ברור שבשוקולד יש סוכר.
      תודה רבה 🙂

  3. Yossi הגב 19 בינואר 2021 בשעה 13:03

    האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין, לא הלבן?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 בינואר 2021 בשעה 14:27

      היי יוסי,
      לא ניסיתי קמח כוסמין מלא ולדעתי לא יהיה טוב

  4. בלהה שוק הגב 28 באוקטובר 2020 בשעה 6:07

    שלום. האם ניתן לאפות בתבנית קוגלהוף כדי ליצור לעוגה מראה מיוחד יותר? והאם צריך לשמן את התבנית לפני האפיה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 באוקטובר 2020 בשעה 17:19

      היי בלהה,
      אפשר בהחלט וכן לשמן

  5. חן הגב 14 באוקטובר 2020 בשעה 18:06

    היי
    האם אפשר לשים שמן קנולה במקום שמן קוקוס?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 באוקטובר 2020 בשעה 18:55

      היי חן,
      שמן קוקוס מתנהג כמו חמאה. שמן קנולה מתנהג אחרת וגם טועם אחרת. עקרונית אפשרי

      • ענת הגב 20 בנובמבר 2020 בשעה 17:13

        היי,
        אפשר עם קמח רגיל במקום כוסמין?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 בנובמבר 2020 בשעה 17:15

          היי ענת, בהחלט אפשר

  6. רותי הגב 11 באוקטובר 2020 בשעה 14:24

    האם ניתן להחליף לגני שקדים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 באוקטובר 2020 בשעה 8:11

      היי רותי, לא הבנתי את השאלה. אם השאלה לקמח שקדים אז לא ניסיתי ולכן אין לי תשובה. שווה לנסות כי אני מאמינה שזה בסדר.

  7. שני הגב 10 באוקטובר 2020 בשעה 19:55

    כמה זה 100 גרם שמן קוקוס בכוס ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 באוקטובר 2020 בשעה 20:21

      היי שני
      בערך חצי כוס

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם
יהודית אביב

yehudit_aviv

סביח מפורק בצלחת זה אחד הדברים הטעימים!!כל הכלים בסרטון הם של חברת מגנוס. 15% הנחה על כל האתר.קוד קופון: Yehuditפרטים ועוד המלצות בהיילייטס מגנוס.מתכון בבלוג שלי ״הלוחשת לאוכל״ וגם בסטורי ובהיילייטס.
אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק ישיר למתכון❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
מכורים כמוני לקוקוס?? זאת הע מכורים כמוני לקוקוס?? זאת העוגה שלכם לשבת. הכי קלה להכנה והכי טעימה! קחו בחשבון שחצי ממנה מתחסל איך שיוצאת מהתנורהתבנית בגודל 20 ס״מ המעולה של מגנוס עכשיו ב-15% הנחה וגם כל האתר בהנחה.קוד קופון: Yehuditמצרכים לתבנית מרובעת בגודל 24 ס”מ4 ביצים L
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
1/4 כפית מלח
3/4 כוס שמן (150 גרם)
1 כוס קוקוס (100 גרם)
3/4 כוס + כף מיץ תפוזים טבעי (200 גרם)
1.5 כוסות קמח רגיל (210 גרם)
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
לפיזור: 50 גרם שבבי קוקוס מתוק (אפשר קוקוס רגיל)
אופן הכנהמחממים תנור לחום של 160 מעלות על חום סטטי. שמים בקערת המיקסר ביצים, סוכר ומלח ומקציפים 8-10 דקות עד שמתקבלת בלילה תפוחה ובהירה. מוזגים את השמן בזרם דק ועל דפנות קערת המיקסר ומערבלים דקה. עוצרים את המיקסר ומוסיפים קוקוס, מיץ תפוזים, קמח ואבקת אפייה ומערבלים חצי דקה ממש רק לאחד את החומרים באופן ראשוני. עוצרים את פעולת המיקסר ומערבבים בעדינות עם מרית רק כדי לאחד את החומרים כמו שצריך. משמנים תבנית אפייה ומוזגים את הבלילה. טופחים כמה פעמים על השייש כדי לשחרר בועות אוויר. מפזרים את הקוקוס ואופים כ – 40-45 דקות (שימו לב שכל תנור אופה אחרת אז זהירות לא לייבש את העוגה) בודקים עם קיסם במרכז העוגה וכשהיא מוכנה מוציאים, מקררים היטב וחותכים לקוביות בגודל הרצוי. העוגה נשמרת בחורף 4 ימים מחוץ למקרר אבל אצלנו היא לא שורדת אפילו יום.בתאבון!
באגטים מושלמים מבצק ללא ליש באגטים מושלמים מבצק ללא לישה.
המתכון בבלוג שלי - ״הלוחשת לאוכל״.שומרת לינק בסטורי ובהיילייטס. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק ישיר למתכון
חובה להכין לחג! עגבניות מיובשות בתנור ישדרגו לכם הכל! כריכים, פשטידות, קישים, פסטות וכו׳אפשר להבין את המתכון דרך הסרטון אבל המתכון המלא והמסודר נמצא אצלי בבלוג ״הלוחשת לאוכל״. שמה לכם לינק בסטורי ושומרת בהיילייטס.אם לא מצאתם תכתבו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק ❤️
העוגה שלכם לחג! הכי קלה ופשו העוגה שלכם לחג! הכי קלה ופשוטה להכנה וכל כךךךך טעימהמצרכים לתבנית טארט מתפרקת בקוטר 26 ס”מלבסיס פריך שקדים150 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
1/3 כוס אבקת סוכר (50 גרם)
2 כוסות קמח (280 גרם. מומלץ מאוד קמח עוגיות)
1 כוס קמח שקדים (100 גרם)
1/2 כפית מחית וניל
1 ביצה גדולה
למלית1 גביע ריקוטה קלאסית (250 גרם. השתמשתי בשל “גד”)
3 גביעים שמנת חמוצה 15% (600 גרם)
3 ביצים L או 2 XL
גרידת לימון מלימון שלם
1 אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
אופן הכנהמכינים בסיס פריך: שמים בקערה את החמאה, הסוכר, קמח, קמח שקדים ומחית וניל ומערבבים ידנית (אפשר גם במעבד מזון) רק עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את הביצה ומעבדים עוד חצי דקה לבצק אחיד ומעט דביק. מקמחים קלות את התבנית ומניחים עליה את הבצק. מקמחים קלות את הבצק ובעזרת הידיים משטחים אותו על התבנית והדפנות באופן שווה. זה לוקח כמה דקות ואם צריך אז מקמחים שוב. מעבירים את הבצק למקפיא לחצי שעה.מכינים את המלית: מערבבים יחד את כל מצרכי המלית.מרכיבים את הטארט ואופים: מחממים תנור לחום של 160 מעלות ורק כשהתנור חם מוציאים את הטארט מהמקפיא. מוזגים את המלית ומיישרים עם מרית. אופים 45-50 דקות או עד שהטארט נראית אפוייה ודי יציבה. מוציאים מהתנור, מצננים חצי שעה ומפדרים באבקת סוכר. העוגה טעימה ממש כשהיא בטמפרטורת החדר ונפרסת מהמם. שומרים במקרר עד שבוע.
אצלינו חייב  בלינצ׳סים על שולחן החג ולא משנה כמה קינוחים אני מכינה. גם אצלכם זה ככה??תדעו שאת המחבת המעולההה הזאת שעשויה ציפוי קרמי מטורף לא הייתי צריכה לשמן אפילו פעם אחת!! זה מטורף והיא בהנחה מיוחדת וגם כל האתר של מגנוס. פרטים אצלי בסטורי.קוד קופון: Yehuditאגב, תכינו לבד גבינת שמנת, זה מושלם ויותר משתלם. תכינו גבינות בטעמים וגם מלית לבלינצ׳סים, עוגות גבינה וכו׳.המתכונים להכל נמצאים אצלי בבלוג ״הלוחשת לאוכל״ ויהיו גם בסטורי ויישמרו בהיילייטס.
לחם כמו מחמצת שמכינים בסיר יציקת ברזל וכן, חייבים סיר יציקת ברזל כדי לקבל לחמים ברמה הכי גבוהה שיש והכי קרוב למחמצת שתכינו.למגנוס יש קולקציה שלמה של סירי יציקת ברזל מעולים בהנחה מיוחדת. ההנחה תקפה על כל האתר של מגנוס. פרטים אצלי בסטוריקוד קופון: Yehudit***ניתן לפרוס עד 12 תשלומים שווים.
*** מעל 249 ש״ח משלוח חינם.ועכשיו ללחם המדהיםםם הזה שאתם חייבים להכין כדי להבין כמה הוא טעים ומיוחד. כל מה שצריך זה קמח טוב ואיכותי (אצלי זה קמח פיצה של קאפוטו), קופסה שבה נכין את הבצק וגם נכניס למקרר, סיר יציקת ברזל חובה! וזהו! אההה וסבלנות כי אנחנו מתפיחים לילה במקרר כדי לקבל לחם עם טעמים עמוקים יותר ומרקם מושלם.
עכשיו אפשר להתחיל 🥰 המתכון אצלי בבלוג - ״הלוחשת לאוכל״ . כמובן שיהיה לינק בסטורי שנעלם אחרי 24 שעות ואז זה יישמר גם בהיילייטס. אם אחרי כל זה לא מצאתם, תשלחו לי הודעה ואשלח לכם לינק ישיר למתכוןתהנו ותקשיבו לקראנץ׳ הממכר😉
חצילים שרופים מתובלים ומונחים על שמנת של פעם, קצת ציורים על הצלחת וקיבלנו סלט טעיםםם ויפהפה לחגתקשיבו לסרטון כי אני ממש אומרת את המתכון או בואו לבלוג שלי ״הלוחשת לאוכל״. שמה לכם לינק בסטורי ושומרת בהיילייטס
אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק למתכון
תכינו❤️❤️
תשמרו לכם מתכון שווה ביותר לארוחה האסיאתית הבאה שתכינו בבית.
חמוצים יפנים הרבה יותר טעימים מהמסעדות האסיאיתיות.את הירקות פרסתי בשנייה וחצי בעזרת
המג’ימיקס שבאמת הוא מעבד המזון הטוב בעולם ויש עליו 30 שנות אחריות!יש על המג’ימיקס הנחה של 10% ובנוסף מקבלים 500 שקלים בכרטיס מתנה לרכישה ברשת ורדינון ונעמן.קוד קופון להנחה: yehudit10ההנחה תקפה בין התאריכים: 21/5/2025 - 20/6/2025 (או עד גמר המלאי)כמה דברים לפני המתכון:יש במתכון הזה כמות גדולה יחסית של סוכר אבל חייבים כדי לאזן את החומץ. בגרסה שלי עוד הפחתתי משמעותית ממה ששמים בדרך כלל.
חשוב מאוד לעקר את הצנצנת. פשוט מוזגים לתוכה ועל הדפנות מים רותחים ומניחים להם להתקרר.
המלפפונים שאני משתמשת בהם הם מלפפונים יפניים קריספיים במיוחד. נסו להשיג ואם לא אז תשתמשו במלפפונים רגילים טריים מאוד.
אפשר לשלב גם פלפלים מתוקים בצבעים, צנונית, קולורבי.
החמוצים מוכנים תוך יומיים ונשמרים במקרר עד שבועיים.
בשום אופן לא מוציאים חמוצים עם הידיים אלא רק עם מלקחיים כדי לא לייצר בקטריות שיגרמו לעובש.
מצרכים לצנצנת גדולה בנפח של 1.5 ליטרלירקות1/2 ראש כרוב
1/2 ראש כרובית + מים רותחים ומעט מלח להשרייה
3 גזרים
2 מלפפונים יפניים/4 מלפפונים רגילים
לנוזל החמצה3 כוסות מים רותחים
1.5 כוסות סוכר
2 כפיות מלח
3 כוסות חומץ
2 ס”מ ג’ינג’ר טרי מגורר
להגשה - שומשום שחור קלוי על מחבתאופן הכנהמכינים את הירקות להחמצה: פורסים את הכרוב, הגזר והמלפפונים במג’ימיקס בדיסקית שפורסת בעובי של כ – 1/2 ס”מ. את הכרובית מפרקים לפרחים קטנים ומשרים חצי שעה במים רותחים ומעט מלח.נוזל הכבישה: שמים בקערה מים רותחים, סוכר ומלח ומערבבים עד להמסת הסוכר. מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ומקררים לטמפרטורת החדר.מסדרים בצנצנת את כל הירקות, אפשר בשכבות ואפשר לערבב אותם יחד. בכל פעם שמכניסים במיוחד את הכרוב דוחסים טוב עם הידיים. מוזגים את נוזל הכבישה ממש עד הסוף כך שכל הירקות יכוסו בנוזל. סוגרים היטב את הצנצנת, מניחים על השייש ליומיים. אחרי יומיים החמוצים מוכנים לאכילה וכל יום שעובר הם משתבחים.  שומרים את החמוצים במקרר, הירקות נשמרים למשך כשבועיים. כשמגישים מפזרים שומשום שחור קלוי, זה משדרג מאוד את הטעם.בשיתוף: @sodot.hamitbach @newpan_il
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס